Trekking

Πεζοπορία στην Κάρπαθο

Πεζοπορία

Διοργανώνουμε προγράμματα για trekking για group και για μεμονομένους πελάτες όλες τις εποχές του έτους στα μονοπάτια της περιοχής , με ξεναγό του ξενοδοχείου

Σημειωμένα μονοπάτια - Πεζοπορία

 • Διαδρομή 1 - Χωριό ΣΠΟΑ - Χωριό ΟΛΥΜΠΟΣ
  Η διαδρομή που ενώνει τη νότια με τη βόρεια Κάρπαθο. Μια όμορφη διαδρομή χωρίς ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Στο πρώτο τμήμα της διακόπτεται από τον αμαξωτό δρόμο σε μήκος 5χλμ. που την καθιστά λίγο κουραστική. Ο πεζοπόρος όμως αποζημιώνεται από το δεύτερο τμήμα της, όταν πλησιάζει προς την Όλυμπο, περπατώντας σε καλοφτιαγμένο καλντερίμι πάνω στις απόκρημνες δυτικές πλαγιές του Προφ. Hλiα.
  Συνολικό μήκος διαδρομής 16.000 μ.
  Χρόνος διάσχισης 5 ώρ. 34'
 • Διαδρομή 2 - Χωριό ΟΛΥΜΠΟΣ Τοποθεσία ΠΕΪ
  Η διαδρομή είναι μια κυκλική διαδρομή που επισκέπτεται την τοποθεσία Πέϊ και ξαναγυρνά πάλι στην Όλυμπο χρησιμοποιώντας μεγάλο τμήμα της διαδρομής 1 (Σπόα-Όλυμπος). Είναι πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή που περνά από τον κόλπο του Ευγώνυμου και το εκκλησάκι της Αγίας Μονής όπου ο πεζοπόρος θα δει και βυζαντινές αρχαιότητες .
  Συνολικό μήκος διαδρομής 6.750 μ.
  Χρόνος διάσχισης 2 ώρ. 45'
 • Διαδρομή 3 - Χωριό ΟΛΥΜΠΟΣ - Παραλία ΦΟΡΟΚΛΙ
  Η διαδρομή αυτή ξεκινά από την Όλυµπο και αφού συναντήσει τις διαδρομές 7 και 6 κατηφορίζει και φτάνει στην παραλία Φορόκλι. Όλη η διαδρομή είναι πολύ ωραία καθώς ελίσσεται ανάµεσα σε ρέµα, που έχει αρκετά νερά ακόµα και το καλοκαίρι.
  Συνολικό µήκος διαδροµής 5.170 µ.
  Χρόνος διάσχισης 1 ώρ. 50'
 • Διαδρομή 4 - Χωριό ΟΛΥΜΠΟΣ - Χωριό ΔΙΑΦΑΝΙ
  Η πιο κλασσική διαδρομή που ενώνει το λιµάνι µε την Όλυµπο. Μια ενδιαφέρουσα διαδρομή που γίνεται ακόµα πιο γοητευτική για όποιον την ανεβαίνει από την ώρα που αντικρίζει την Όλυµπο καθώς βρίσκεται κάτω από τον επιβλητικό όγκο του Προφήτη Ηλία.
  Συνολικό µήκος διαδροµής 5.140 µ.
  Χρόνος διάσχισης 2 ώρ. 20'
 • Διαδρομή 5 - Χωριό ΟΛΥΜΠΟΣ - Χωριό ΑΥΛΩΝΑ
  Η διαδροµή 5 οδηγεί στην Αυλώνα. Μια από τις πιο σηµαντικές διαδροµές του δικτύου πολύ όµορφη στο πρώτο τµήµα της, ειδικά όταν την περπατά κανείς από Αυλώνα προς Όλυµπο.
  Συνολικό µήκος διαδροµής 4.770 µ.
  Χρόνος διάσχισης 1 ώρ. 44'
 • Διαδρομή 6 - Χωριό OΛΥΜΠΟΣ - Κορυφή ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙA
  Οι 4 πολύ ωραίες αυτές διαδροµές κινούνται γύρω από τον ορεινό όγκο του Προφήτη Hλία που βρίσκεται νότια της Ολύµπου. Το ενδιαφέρον αυτών των διαδροµών είναι ότι όπως και µε τη διαδροµή  2 ο πεζοπόρος µε σηµείο έναρξης και λήξης την Ολυμπο µπορεί να κάνει ωραίες ηµερήσιες διαδροµές.
  Συνολικό µήκος διαδροµής 2.050 µ.
  Χρόνος διάσχισης 1 ώρ. 35'
 • Διαδρομή 7 - Χωριό ΟΛΥΜΠΟΣ - Διάσελο ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
  Τα 2 αυτά µονοπάπα αποτελούν την εναλλακτική λύση για κάποιον που θα ήθελε να ενώσει το Διαφάνι µε την Ολυµπο. Ξεκινώντας από την Ολυµπο και οι δύο διαδροµές αφού ακολουθήσουν την ίδια πορεία µέχρι το διάσελο, Αγ. Κωνσταντίνου, από το οµώνυµο εκκλησάκι που βρίσκεται λίγo χαµηλότερα, συνεχίζουν η µια περιφερειακά και η άλλη κατηφopίζοντας πιο απότοµα για το Διαφάνι.
  Συνολικό µήκος διαδροµής 2.320 µ.
  Χρόνος διάσχισης 0 ώρ. 52'
 • Διαδρομή 8 - Οικισμός ΤΡΙΣΤΟΜΟ - Χωριό ΑΥΛΩΝΑ
  Μια γοητευτική διαδρομή που οδηγεί στη βόρεια άκρη του νησιού. Το εντυπωσιακό τοπίο της διαδρομής υποβάλλουν τον πεζοπόρο που νοιώθει ότι πράγματι απομακρύνεται από τον πολιτισμό και περπατά σε παρθένο μέρος. Για όποιον έρχεται από Αυλώνα είναι εντυπωσιακή η θέα καθώς φτάνει στο διάσελο πάνω από το Τρίστομο.Το ότι σε πολλά σημεία σώζεται το παλιό πετρόκτιστο καλντερίμι ομορφαίνει ακόμα περισσότερο τη διαδρομή.
  Συνολικό µήκος διαδροµής 8.440 µ.
  Χρόνος διάσχισης 3 ώρ. 27'

Δρομολογημένες διαδρομές - Πεζοπορία

 


Επικοινωνία

Dorana διαμερίσματα στην Κάρπαθο,
Διαφάνι, Κάρπαθος, 85 700
Τηλ. (+30) 22450 51038
Κιν. (+30) 6973769167
Χειμ. (+30) 2245023174

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Email2: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

Blog

Παραδοσιακή κουζίνα Στην κουζίνα του ξενοδοχειου μπορειτε να γευθείτε...
Κάρπαθος - Διαφάνι Κάρπαθος - Διαφάνι